“Integra Onlus”, një shembull i veçantë në politikat e migrimit

TIRANË, 21 shtator /ATSH/ – Ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko ka zhvilluar sot një takim me Klodiana Çukën, drejtore e Fondacionit ‘Integra Onlus’ në Itali.

“Me një shembull të veçantë! Sot në takim më Znj. Klodiana Çuka, Drejtore e Fondacionit ‘Integra Onlus’ në Itali”, shprehet ministri Majko.

“INTEGRA Onlus” është një organizatë jo fitimprurës që vepron në fushën e politikave të migrimit.

Shoqata ka lindur në Leçe në vitin 2003 nga përkushtimi i Dr. Klodiana Çuka, presidentja aktuale, dhe me përfshirjen e një grupi njerëzish nga grupeve të ndryshme etnike, të bashkuar nga ndjeshmëria me botën e migrimit dhe dëshira për të krijuar një shoqëri multietnike dhe multikulturore që garanton një integrim efektiv midis popujve.

Integra Onlus është një organizatë e udhëhequr vazhdimisht nga moto: “Për t’u bashkuar, pa bashkuar, për të dalluar pa ndarë, duke mbetur i bashkuar në diversitet”.

Objektivat themelore janë, nga njëra anë bashkëjetesa, respekti mes popullsisë migrante dhe autoktone, për të shmangur fenomenin e segregacionit, shpesh për shkak të mbylljes nga komunitetet e emigrantëve në rrethin e tyre; nga ana tjetër, afirmimi i emigrantëve si një vlerë e shtuar dhe një agjent i rëndësishëm zhvillimi për territorin pritës.

Nëpërmjet një bashkëpunimi të frytshëm me aktorët e ndryshëm, Integra Onlus ndjek objektivat dhe synimet e solidaritetit shoqëror që kanë për qëllim mbrojtjen e të drejtave civile dhe krijimin e udhëzimeve dhe kujdesit social për emigrantët.

Duke promovuar politikën e pritjes dhe dialogun për të kapërcyer frikën e diversitetit, ”Integra Onlus” ka promovuar realizimin e plotë të të drejtave themelore të njeriut, bazuar në parimet e mishëruara në konventat e Kombeve të Bashkuara dhe të Bashkimit Europian, përkatësisht parimet themelore të Kushtetutës italiane, kështu që njeriu si i tillë është në qendër të universit, pa dallim seksi, race, gjuhe, feje, mendimesh politike, kushteve personale dhe sociale.

Fonte: ata.gov.al